-İftarda mideyi bir anda doldurmamalı ve yormamalıyız. Ara ara yavaş şekilde tüketimler sağlanmalıdır. Orucu su, hurma gibi gıdalarla açtıktan sonra çorba tercih edilmeli ve daha sonra ana yemeklere geçilmelidir. Bir anda mideye yükleme yapmaktan kaçınmalıyız.
-Sahur ve iftar arasını en az 2 öğünde sınırlamamız gerekiyor. Şerbetli, ağır şeker oranı çok yüksek tatlılardan uzak durmalıyız. Sütlü ve meyveli tatlılar tercih etmek en idealidir.
-Tahıl ürünleri tercih edeceksek, lif oranı yüksek olan çavdar ekmeği ya da kepekli makarna tüketebiliriz. Mideyi aşırı yorucu hamurlu, karbonhidrad oranı yüksek ürünlerden kaçınmalıyız. Az az tüketmeli ara ara yemeliyiz.
-Ramazanda meyve sebze ağırlıklı beslenmeye önem vermeliyiz. Bu tarz ürünler hem mideyi daha az yoracaktır hem de tok tutma özelliğine sebep olacaktır.
-Hızlı yemek yemek ağır ve kızartma türü gıdalar bol pide ve pilav tüketimi bir anda midemizde olumsuz etkiler yaratır bize uyku hissi ve halsizlik verir. Yavaş şekilde yemeli ve kısa aralar vererek tüketim sağlanmalıdır. Bir anda mide doldurulmamalıdır.
-Soframızda ekmek ya da pide varsa makarna ya da pilav tüketimi olmamalıdır. İkisini bir arada tüketmek mideyi yorabilir.
-Bol bol sıvı tüketilmelidir. Özellikle yemekler arasında içilecek su mideyi rahatlatacak ve daha rahat bir sindirim sağlayacaktır. Ancak orucun başında çok fazla su tüketerek mideyi suyla doldurmamaya dikkat etmeliyiz.
-Çay ve kahve su kaybına neden olacağı için uzak durulmalıdır. Bunun yerine su tercih edilmelidir.
-Sahur ve ya iftar sonrası içeceğimiz bir soda ya da yeşil çay sindirimde ve rahatlatıcı bir his verebilir. Dikkatli bir şekilde tüketebiliriz.