Bağcılar Belediyesi tarafından Mahmutbey Mahallesi’ndeki Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi ambalaj atıklarının geri dönüşümüne katkı sağlaması sonucu 1 yılda Bağcılar’da 174 bin 420 ağaç kesilmekten kurtarıldı.
Bağcılar Belediyesi ekonomiye canlılık kazandırmaya devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nde her yıl tonlarca atık geri dönüştürülerek doğaya tekrar kazandırılıyor. 2016 yılında 18.758 ton ambalaj atığı geri dönüşümle ekonomiye kazandırıldı. 10.260 ton kağıt-kartonun dönüştürülmesiyle yaklaşık 175 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı.
2016 yılında Bağcılar ilçesinde 2800 cadde ve sokaktaki kamu kurum ve kuruluşları, alış veriş merkezleri, konutlar, okullar ve diğer toplu yaşam alanlarından toplam 18.758 ton ambalaj atığı toplandı. Toplanan atıklar yine Bağcılar’da geri dönüştürülerek yeniden doğaya kazandırıldı.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, çevrenin korunması ve kağıt tasarrufu sağlanmasına yönelik projelere öncelik tanıdıklarını belirtti. Hizmette kullanılan kaynakların en iyi şekilde değerlendirilmesi, israf edilmemesi ve çevreyi kirletmemesi amacıyla projeler geliştirdiklerini kaydeden Çağırıcı, toplam 70 personelin görev yaptığı Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisi’nin önemine dikkat çekti. Çağırıcı, toplanan cam, kağıt/karton, metal ve plastik gibi ambalaj atıklarının önce atık havuzunda toplandığını ardından hareketli bantlarda görevliler tarafından cinslerine göre ayrıştırıldığını kaydetti. Atıkların pres makinesi ile balya haline getirildikten sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşümlerinin sağlandığını belirten Çağırıcı, “Geri dönüşüm kapsamında her türlü avantajı değerlendiriyoruz. Ham madde üretimi için harcanan enerji ve su gibi kaynaklardan tasarruf sağlanırken, ağaçların kesilmesinin de önüne geçiyoruz. Aynı zamanda çevremizi temiz tutuyoruz” dedi.