15 Temmuz Şehitleri Anısına düzenlenen “6. Anadolu Kitap Fuarı” için Malatya da idim. Çok güzel bir organizasyon, 05- 14 Mayıs 2017 tarihleri arasında fuara gelen Malatyalılar kitaplara doyuyorlar ve gelen yazarlar ile tanışma fırsatı buluyorlar. Malatya Büyükşehir Belediyesi hiçbir masraftan kaçınmayarak, dört dörtlük bir fuar düzenlemişlerdir.Adeta,vatandaşımızyeter ki kitap okusun, yazarlar ile buluşsun der gibi hevesli ve coşkulu idiler.
İlk gün yazarlara verilen tanışma ve hoş geldin yemeğinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır Bey tüm masaları dolaşarak tüm misafir yazarlara “hoş geldiniz” diyordu sıcak bir tebessüm ile…
15 Temmuz gününü anlatan sinevizyon gösterileri ve açılış konuşmaları bizleri hem duygulandırdı hem de nasıl büyük bir imtihandan geçtiğimizi tekrar hafızalarımızda tazeletti…
Fuara katılan yazarların resimlerinin caddelerde sergilenmesi doğrusu büyük bir jest idi. Yazarlara önem verilmesinin bir kanıtıydı.Fuar da başta Büyükşehir Belediyesi Başkanı olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum…
Malatyalılar çok canayakın, fedakârlar ve çok da sıcakkanlı insanlar. Artık ömrüm boyunca unutamayacağım ve iletişimimi devam ettireceğim dostlar kazandım Battal Gazi’nin torunlarından. 3 saatlik kısa bir Malatya turu attık ama 3 saate sığacak bir gezi yeri değilmiş Malatya. Sırf gezmek için gitmek lazım Kayısı diyarına.
İki imza günüm boyunca fuar alanında bulundum, Okuyucularımdan güzel ilgi ve alakanın olması beni çok sevindirdi. İlk defa Malatya’dakifuara katılıyordum ama bu fuarın çok verimli olduğunu ve çok güzel geçtiğini daha önceki tüyolardan haberini almıştım.Kendi adıma bu deneyimi tattığım için çok mutlu oldum.
Fuar oldukça hareketli idi,gerek kitap satışları gerek yazarlarla olan söyleşiler verilen emeğin ve yapılan hizmetin boşuna olmadığını sergiliyordu…
Ama tüm yazarların ortak görüşü, kitap çok, alan kısmen var ama okuma oranı gün geçtikçe azalıyordu…
Haklılar, ortak kanaatimiz “kitap okumuyoruz”…
Neden okumuyoruz ki?
Üzerine ciddi çalışmalar yapmalıyız ve problemi çözmek için çözüm yöntemleri geliştirmeliyiz. Acele etmeliyiz yoksa yeni nesil elden gitti gidiyor ne yazık ki…
Oysa okumanın tadına varsak ya da vardırabilsek zaten kitap okumadan duramayız ki…
Sıkıntılarımızı giderme de birebirdir uygun bir kitabı okumak.
Sizin bilgi dağarcığınızı ve kelime haznenizin gelişmesine de yardım eder, güncel kitapların okunması…
Okuduğunuz her bir yazarın karakterini, duygularını, yaşantılarını öğrenirsiniz, belki siziz doğru bildikleriniz ama gerçekte yanlış olanları görmenize neden olacaktır…
Bazı hayran olduğunuz insanlar vardır, bunlar genelde çok okuyan kimselerdir. Çünkü okudukça beyinde yeni nöron bağlantıları oluşabilmekte bu da insanı daha zeki yapabilmektedir.
Asrın hastalığıdır “yalnızlık”. Ama kitap okuyan kişi hiçbir zaman yalnızlık hissi yaşamaz ki. Kitaplar en büyük dostlarıdır onların…
İnternetin gitmesi sizin artık kâbusunuz olmaktan çıkacaktır. Ne zamanki internetin yerini kitabınız alır işte o zaman siz mutlusunuz demektir…
Hediyeleşmeler kitap ile olmalıdır, çünkü seni ölene kadar seninledir tozlansa da raflardahediye kitapların. Çünkü hatırası vardır, yıllar geçse de unutamadığın…
Daha duyarlı olursunuz, hayal gücün gelişir, bir sohbet ortamında konuşmalara daha rahat katılabilirsiniz gibi sizleri çok geliştirir bu tılsımlı kitaplar…
Eee, hadi ne duruyorsunuz, kendinizi geliştirmek ve yenilemek için doğru Malatya Kitap Fuarına ve ilk aldığınız kitabı bu gece okumaya…