Yüz yüze görüşmenin daha da sıkıntılı hale geldiği bu günlerde online terapinin önemi mental hastalık sahibi bireyler için daha da artmıştır. Online terapi, psikoterapi sürecinin Skype ya da Zoom gibi uygulamalarla çevrimiçi ortama taşınarak gerçekleştirilmesine denir. Online terapide de psikolog ve danışan birey yüz yüze terapide olduğu gibi aynı gizlilik ve etik ilişkisi içinde terapilerini yürütürler.
Online terapi hizmeti veren psikologlara en çok yöneltilen sorunlardan biri bu terapi yönteminin işe yarayıp yaramadığıyla ilgilidir. Yapılan birçok bilimsel araştırmaya göre bu sorunun cevabı olumlu yöndedir. Online terapiler de yüz yüze terapiler kadar etkilidir. Terapide kullanılan yöntem ne olursa olsun, teknik ya da araç fark etmeksizin terapinin işe yaramasını sağlayan en önemli unsur psikolog ve danışan birey arasındaki güven ilişkisidir. Danışanı koruma ve bilgilendirme, saygı, gizlilik ve mahremiyet, uygun donanım ve yazılımların kullanılması online terapinin en önemli öğelerindendir.
Yoğun çalışma saatlerinin danışma merkezinde bulunmayı zorlaştırdığı durumlarda da tercih edilebilen online terapi danışan bireylere büyük kolaylık sağlar. Online terapi aynı zamanda yurt dışında ikamet eden kişilerin anadilde terapi almalarına da imkân sağlar. Ulaşım sorunlarını ortadan kaldırır. Yüz yüze terapiden daha esnek koşullara sahip olduğundan ötürü hem zamansal hem de maddi anlamda daha avantajlıdır. Psikoterapi merkezlerine gitmeye utanan veya çekinen insanlar için daha ulaşılabilirdir. Özellikle yurt dışında yaşayan ve Almanya Türk psikolog arayışında olan vatandaşlarımız tarafından sıklıkla tercih edilen online terapi kişilerin alışkın oldukları ortamda gerçekleştirildiğinden danışanların kendini daha rahat ifade edebilmesini sağlar.
Online terapide de aynı yüz yüze terapideki gibi danışan bireyin hayatı ve sorunları ele alınır, daha olumlu bir kişilik algısı ve danışan bireylerin hayata daha iyi adapte olmuş bireylere dönüştürülmesi ve duygularını ifade edebilmelerine yönelik çalışmalar yapılır.
Yapılan bilimsel araştırmalarda online terapinin travma sonrası stres bozukluğu, bağımlılık problemleri, genel kaygı problemleri, fobiler, yeme bozuklukları, tükenmişlik sendromu, cinsel problemler, yasla başa çıkma, çift veya aile problemleri, özgüven problemleri ve depresyon gibi problemlerin tedavisinde en az yüz yüze terapi kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır. Karantina süreci gibi stres yükünün özellikle fazla olduğu ve bütün bireyleri etkilediği bu zorlu dönemde psikolojik tedavilerin aksamamasına özellikle önem gösterilmelidir. Online terapi danışan bireylerin gösterdiği ilerlemenin sürekli olmasını sağlar.
Yapılan terapiler meslek yasasına göre kişisel haklara saygılı olarak gerçekleştirilmektedir. Mental sağlık alanında yapılan birçok çalışma psikolojik desteğin hayat boyu karşılaştığımız problemlerle başa çıkma konusunda en iyi yöntemlerden biri olduğunu ispatlamıştır. Online terapi bu desteğin sadece çevrimiçi olan bir koludur, psikolojik destek hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin artmasını sağlamıştır. Fransa Türk psikolog, Almanya Psikolog arayışında olan ve kendi kültüründe bir danışmandan yardım almak isteyen tüm danışanlarımız için hizmet vermekteyiz. Bilgi almak ve randevu oluşturmak için web sitemizden bizlere ulaşabilirsiniz.