Yeşilyurt Dernekler Federasyonu ve Drejan Dernekler Federasyon Başkan ve Yöneticileri gazetecilerle ve muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmada Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da yer aldı.
Yeşilyurt Yöresel Ürünler Çarşısı-Restaurantta Malatya Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler, buluşmada açıklamalarda bulundu.
Başkan Güler “Malatya’da yaşananlar ilk etapta hafife alındı. Malatya’da da çok büyük bir yıkım oluştu. Çalışmaların gecikmesi sıkıntıları arttırmakta. Önümüz kış, büyük bir acı var; buna duyarsız kalamayız.
Malatya’da yaşanan depremlerin unutulmaması bunun için sivil toplum örgütlerine buranın sürekli hatırlatılması gerekir. Malatya’da büyük bir acı yaşandı. Özellikle Malatya’da yaşananlar ilk etapta hafife alındı. Malatya’da da çok büyük bir yıkım oluştu. Burada bazı çalışmaların gecikmesi Malatya insanının sıkıntılarını arttırmakta. Beklenti büyük. Biz federasyon olarak doğduğumuz topraklara faydamız olsun istiyoruz. Biz burada kurumsal olarak MİAD üzerinden gitmeye çalıştık. Deprem süresince AFAD ve Kızılay’ın koordinasyon merkezinde çalıştık. Araçlarda uyuduk. Hep bir şeyler yapmaya çalıştık. Zaman geçtikçe bazı sivil toplum örgütleri depremi unutmaya başlamış gibi. Halbuki önümüz kış. Büyük bir acı var bu acıya duyarsız kalmamız mümkün değil. Biz STK olarak bu depremi elimizden geldiğince unutturmayacağız. Muhtarlarımızla birlikte gücümüz yettiğince yardımcı olmayı düşünüyoruz. Malatya’da en büyük sıkıntı okullarda. En fazla üzerinde durduğumuz konu yetkililerle görüşüp okullarımızın üstünde durmaya çalışacağız. Bir pilot okul belirleyip bunun üzerinde duracağız”
6 Şubat depremleri sonrası çalışmaları değerlendiren Başkan Güler, gazetecilerin de sorularını cevaplandırıp şunları aktardı:
“Deprem sonrasında İstanbul Sanayi Odası olarak da Malatya’ya güzel bir destek çıkartmış olduk. Kış döneminde Sanayi Odasında bir çalışma yaptık. Bir kısım bot ayakkabı gönderdik. İnsanlarımıza biraz dokunabilirsek Malatya’ya daha fazla faydamız olur. Çarşının bir an önce ayağa kalkması lazım. Malatya’nın olmazsa olmazı budur. Ticaretin başlaması lazım. İnşallah devletimiz gereken özeni gösteriyor. Şehrimizin bir an önce aya kalkması için devletimiz bütün imkânları seferber etmiş. İnşallah biz de federasyon olarak bu çalışmaları yapıp, konuşmakta bırakmayıp Malatya’mıza bir nebze de olsa diğer kurumlarla birlikte dokunmak istiyoruz. Önümüzde kış şartları ağır, bu şartları sorunsuz bir şekilde atlatmaya yardımcı olursak ne mutlu bize”
Diğer Dernek Başkanları da açıklamalar da bulunup “Malatya’mız için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dediler.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’da toplantıda açıklamalar da bulunup “Yeşilyurt Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Güler ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantımızı gerçekleştirdik. Hep birlikte Yeşilyurt’umuzu daha ileri noktalara getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Yeşilyurt Dernekler Federasyonumuz ile de sürekli bir araya gelip istişareler de bulunuyoruz” açıklamasını yaptı.
Adnan Çoban, Ali Karadoğan, Süleyman Şahbaz, Muhittin Dalbudak ise Malatya için ne gerekiyorsa yapılmasının gerektiğini ifade ettiler.