Esenler Belediyesi’nin önemli projelerinden Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu’nda dersler devam ediyor. Türk edebiyatına yön veren Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un eser verdiği türlerde atölye çalışmaları ve eğitimlerin verildiği okul, edebiyat dünyasına yeni kalemler kazandırıyor.
Esenler Belediyesi, Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl’ın izinde bir neslin yetişmesi için milli duyarlılıkla eserler veren “Yedi Güzel Adam” temalı edebiyat okuluna ev sahipliği yapıyor. Okulda bu ekolün temsilcileri olan Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un düşünce dünyası ve eserleri rehber edinerek uzman eğitmenler eşliğinde dersler veriliyor. Okul, Yedi Güzel Adam’ın gölgesinde şiir ve düşünce dünyası zengin edebiyatçılar yetiştiriyor.
Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu’nda Cahit Zarifoğlu Çocuk Edebiyatı Atölyesi yazar Suheyla Sancar, Rasim Özdenören Roman Atölyesi yazar Osman Koca, Nuri Pakdil Deneme Atölyesi şair-yazar Özcan Ünlü, Alaeddin Özdenören Şiir Atölyesi şair-yazar Şakir Kurtulmuş, Mehmet Akif İnan Portre Yazarlığı Atölyesi gazeteci-yazar Mehmet Nuri Yardım, Sezai Karakoç Eleştiri Atölyesi akademisyen-yazar Prof. Dr. Mehmet Güneş ve Erdem Bayazıt Öykü Atölyesi yazar Erhan Genç tarafından veriliyor. Edebiyat Okulu’nda ayrıca alanında uzman akademisyen, şair ve yazarlar tarafından workshoplar ve geziler de yapıyor. Dersler, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşiyor.
Nuri Pakdil Deneme Atölyesi eğitmeni şair-yazar Özcan Ünlü ise 6 Şubat depreminden sonra bir sorumluluk projesi olarak atölyenin bir ayağını Yedi Güzel Adam’ın memleketi Kahramanmaraş’ta yaptıklarını kaydederek “Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu ile Esenler’de bir farkındalık projesi gerçekleştirdik. Yaklaşık 100 öğrencimiz 7 atölyede eğitim gördü ve bunların bir kısmının eserleri halihazırda ulusal edebiyat dergilerinde yayımlanmaya başladı. 6 Şubat depreminden sonra bir sorumluluk projesi olarak atölyemizin bir ayağını da Yedi Güzel Adam’ın memleketi Kahramanmaraş’ta yaptık. Yoğun ilgi gördü. Her iki atölyede ders alan arkadaşlarımızın çalışmalarından oluşacak bir dergi ve kitap yayınlama çalışmamız devam ediyor. Roman, şiir, öykü, portre, deneme, eleştiri, çocuk edebiyatı alanlarındaki derslerimiz bu yıl ikincisini düzenlediğimiz 12 haftalık atölyemizde aynı hocalarla devam etmektedir” şeklinde konuştu.
Cahit Zarifoğlu Çocuk Edebiyatı Atölyesi eğitmeni yazar Suheyla Sancar ise “Bu yıl 2.sini düzenlediğimiz atölyemizde öğrencilerimizin tamamı iyi okurlardan oluşuyor. ‘Bir çocuk kitabını çocuk edebiyatı öğesi yapan şey nedir? Çocuklar için nasıl daha iyi eserler verilebilir? gibi soruların cevaplarını arıyorlar. İçlerinde daha önce kitap yazan arkadaşlarımız da var, kendilerini geliştirmek için geldiklerini söyleyenler de. Bu benim için gurur verici bir ayrıntı. Atölyemizde Küçük Karabalık’tan Momo’ya, Yürek Dede’den Pinokyo’ya uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz. Atölye sonunda öğrencilerimizle birlikte bir hikâye kitabı yayımlayacağız. Bu bizi çok heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.