Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şubesi, “Biz Bir Aileyiz” projesi kapsamında tarihi Ulucanlar Müzesi Tesisleri’nde Adıyamanlı üniversite öğrencileri ile hemşerilerini bir araya getirdi.
Programa Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mahmut Göksu, Adıyaman İl ve İlçeleri Eğitim Vakfı (ADVAK) Başkanı Şevket Gürsoy, Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Mahmut Akgün, Anayasa Mahkemesi Başropörtörü Hamit Yelken, Anayasa Mahkemesi Raportörü Yunus Heper, MEYAD Genel Başkanı İsmail Akgün, Gazeteci yazar Remzi Çayır, Avukat Alaaddin Varol, Vakfın Yönetim Kurulu Üyeleri, bürokrat, işadamları ve bursiyer öğrenciler katıldı.
Kahvaltılı programın açılışında konuşan Adıyamanlılar Vakfı Ankara Şube Başkanı Hüseyin Duran, vakfın faaliyetleri hakkında bilgi verdi. “Biz Bir Aileyiz” projesinin önemine vurgu yapan Duran, “ Medeniyetimizde ki köklü vakıf geleneğini, rehber edinen Adıyamanlılar Vakfı bu geleneği Ankara Şubesi ile sürdürmeye gayret ediyor. Vakfımız eğitimin farklı alanlarda ki çalışmaları ile hayata geçirdiği projelerle örnek çalışmalar sergilemeye gayret ediyor.” ifadelerini kullandı.
Adıyamanlılar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mahmut Göksu ise 1996 yılında İstanbul’da kurulan Adıyamanlılar Vakfı’nın kuruluş sürecini anlattı. Kendi yaşantısı üzerinden örnekler vererek Vakfın kuruluşunu ve gelişimi hakkında bilgi veren Göksu, “Vakıf çalışmalarına başladığımızda gençtik şimdi yaşlandık. Bu bir bayrak yarışıdır. Yarın öbür gün mezun olduğunuzda bu hizmetleri sizler yürüteceksiniz. “ dedi.
ADVAK Başkanı Şevket Gürsoy ise, “Vakıf kültürünün temelinde yardımlaşma ve dayanışma vardır. Ankara da bulunan sivil toplum kuruluşlarımız daima iş birliği içerisinde çalışarak öğrencilerin ihtiyaç duyduğu gelişim ve bu gelişime imkân sağlayacak donanımlara olanak sağlanması için çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Adıyamanlılar Vakfı’na yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Anayasa Mahkemesi Raportörü Yunus Heper ise dayanışmanın önemini vurguladı. Adıyamanlıların sergilediği dayanışma ruhunun örnek alınması gerektiğini belirten Heper, ‘’ Topluma doğru ve kaliteli etkide bulunabilen bir birey olabilmek için okumamız çok önemlidir. Okumak, öyle gelişi güzel ve herhangi bir metni ve ya kitabı okumak değil. Bizlere gelişim açısından katkı sağlayacak kitaplar okumamız önemli. Okuduğumuzun bizi başta Hak olana ulaştırması gerekir.”şeklinde konuştu.
Program aile fotoğrafının çekilmesi ile son buldu.