Son 2 yıl içerisinde kazaya karışan araç sahipleri bu yazımızı mutlaka okumalı. Çünkü bu yazımızda kazaya karışan araç sahiplerini yakından ilgilendiren Araç Değer Kaybı Nedir? Araç Değer Kaybı Nasıl Alınır? gibi konulara değineceğiz.
Arabalar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Fakat araç sayısı arttıkça aynı oranda kaza sayısı da artmaktadır. Kazaya karışan sürücüler bazen haklı olsa da maddi açıdan zarara girmekte ve aracında oluşan hasar yüzünden aracını olduğundan daha düşük değere satmaktadır.
Avukatımız Mehmet Emin Tüfekçi ile kazaya karışan araç sahiplerini bilgilendirmek adına Araç Değer Kaybı Nedir ve Nasıl Alınır sorularının cevabını vereceğiz. Pek az kişinin haberi olduğu Araç Değer Kaybı hakkında edineceğiniz bu bilgilerle mağdur olduğunuz kaza sonucu aracınızın azalan değerini karşı tarafın trafik sigortasıyla elde edebilirsiniz.
– Araç Değer Kaybı, kazaya karıştığınızda aracınızda meydana gelen hasar sonucu aracınızın pazardaki değerinin azalmasını ifade eder. Diyelim ki 40.000 TL’lik bir aracınız var ve bu aracınızla bir kazaya karıştınız. Kaza sonucu aracınızın orijinal parçası hasarlı olduğu için bu parçayı değiştirdiğiniz takdirde aracınızın değer 40.000 TL’nin altına düşecektir. Eski haline getirseniz dahi kayıtlarda hasarlı araç olarak geçeceğinden bu durumun önüne geçemezsiniz. Bu durumda aracınızı satmak zorlaşacak ve olduğundan daha düşük bir değere satmak zorunda kalacaksınız. Fakat aracınızda meydana gelen bu değer kaybını karşı tarafın sigortasından karşılayabilirsiniz.
– Araç Değer Kaybını almak için bazı kriterlere sahip olmanız gerekir. İşte onlardan bazıları:
Eğer bu kriterleri sağlayabiliyorsanız araç değer kaybınızı kolayca karşılayabilirsiniz.
Hemen ücretsiz araç değer kaybı başvurusu yapmak için tıklayın.
– Araç değer kaybı, kusurlu olan sürücünün trafik sigortası tarafından karşılanır. Öncelikle aracınızdaki değer kaybını gidermek için ekspertiz raporu almanız ve maddi hasarın boyutunu öğrenmeniz gerekmektedir. Daha sonra sigorta şirketine yazılı başvuru yaparak kaybın tahsil edilmesini isteyebilirsiniz. Eğer sigorta şirketi ödemeyi reddederse araç değer kaybı davası ile değer kaybına neden olana tarafa dava açılabilir. Davanın aşım süresi “2” yıldır. Eğer trafik sigortasıyla problem yaşarsanız araç değer kaybı ekspertiz raporu ile Sigorta Tahkim Komisyonuna başvurarak araç değer kaybı tazminatını tahsil edebilirsiniz. Araç değer kaybınız, sigorta tarafından poliçe kapsamındaki sınırlar içerisinde ödenir. Yani tüm hasarınız değil, hasarınızın belirli bir miktarı karşılanır.
Değer kaybı zararını telafi etme konusunda uzman bir hukuk bürosu ile çalışmanızda fayda var.
Araç Değer Kaybı Danışmanlığı
Av. Mehmet Emin Tüfekçi
www.metkurumsal.com
0212 665 05 96