Endoskopi, boğazdan mideye kadar inen bir tüp vasıtasıyla ameliyat yapılması işlemidir. Endoskopi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere gastrointestinal (GI) sistemdeki sorunları teşhis etmek ve tedavi etmek için kullanılır:
-Gastrit
-Ülserler
-Crohn hastalığı
-IBS, İRRİTABL BARSAK SENDROMU
-Kanserli hastalıklar
-pankreatit
Endoskopinin aşağıdakileri içeren birçok faydası vardır:
– prosedürlerde zamandan ve paradan tasarruf
-Hasta konforunu ve iyilik halini iyileştirmek
-GI sistemindeki hastalıklar için daha hızlı tedavi
Endoskopi için aşağıdakileri içeren birkaç sınırlama vardır:
-keskin aletlerin kullanılması tavsiye edilmez
-endoskopi hamile kadınlar ve küçük çocuklar için her zaman güvenli değildir
-belirli prosedürlerde ciddi komplikasyon potansiyeli vardır
Endoskopi, fotoğraf çekmek, yiyecek ve içecekleri ölçmek ve mide ve ince bağırsaktan materyal çıkarmak için burundan mideye sokulan bir tüp kullanan tıbbi bir prosedürdür.
Endoskopi yapılırken her hasta için doğru tekniğin kullanılması önemlidir. Bazı hastalar için neşter kullanmak en iyi seçenek olabilir; diğerleri daha kısa uzunluğu veya daha fazla doğruluğu nedeniyle bir endoskopu tercih edebilir. Başarılı bir tedavi sağlamak için, her hasta için her zaman doğru tekniği kullanın ve lokal anestezi talimatlarına uyun. Zamandan veya paradan tasarruf etmek için endoskopi tedavinizi ertelemeyin.
Gastroenteritli hastaları tedavi ederken, bağırsak topluluğunda bakteri üremesini engellemek için mümkün olan en kısa sürede antibiyotik kullanmak önemlidir. Bununla birlikte, bu antibiyotiklerin ne kadar hızlı etki ettiğini etkileyebilecek birkaç faktör vardır:
– Yaş: Bağışıklık sistemlerinde enfeksiyona karşı zayıflamış savunmaya yol açabilen değişiklikler nedeniyle, yaşlı veya zayıf popülasyonda genç insanlara kıyasla gastroenterit geliştikten sonra pnömoni geliştirme olasılığı daha yüksektir (yaşlı insanlar aynı zamanda içinde yaşayan çok sayıda sağlıklı bakteriye sahip olmama eğilimindedir). bağırsakları). Bu nedenle, bu hastaları daha sonra ciddi komplikasyonlar geliştirmekten korumak istiyorsanız, erken antibiyotik tedavisi şarttır.
– Irk: Bir hastanın ırkı da antibiyotiklerin ne kadar hızlı etki ettiğini etkileyebilir. Örneğin, Afrikalı Amerikalıların gastroenterit sonrası yüksek oranda solunum yolu hastalığı ve solunum virüslerine maruz kalma nedeniyle pnömoni geliştirme olasılığı diğer gruplardan daha fazladır (buna hem soğuk algınlığı hem de şiddetli bronşit vakaları dahildir). bu nedenle özellikle bu grup hastalarda hastaneye yatış veya ölüm gibi uzun dönem komplikasyon riskini artırmamak için erken dönemde antibiyotik verilmelidir].
– Diyet: Gastroenteriti takiben pnömoni geliştiren bazı hastalar, yüksek yağlı bir diyet yerler; bu, pankreatit veya diyetteki yağ birikiminin (işlenmiş gıdaları yemek gibi) neden olduğu bağırsak tıkanıklıkları gibi ciddi komplikasyonların gelişme riskini artırabilir. Bu nedenle, hastalara evde kaldıkları süre boyunca uygulanan herhangi bir diyet kısıtlamasının, ne tükettikleri konusunda bilinçli seçimler yapabilmeleri için önceden net bir şekilde iletilmesi önemlidir].
Siz de endoskopi fiyatları öğrenmek için Dr. Çetin Altunal sitesine girip bilgi alabilirsiniz.