Esenler Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçede bulunan her mahallenin bir camisinde Enderun Usulü Teravih geleneğini yaşattı. Musikinin ibadete yansıyan güzel örneklerinden biri olan Enderun Usulü Teravih’e vatandaşların ilgisi ise hayli yüksek oldu.
Esenler Belediyesi, Osmanlı Sarayı’ndaki Enderun Mektebi’nden çıkan hocaların kıldırdığı Enderun Usulü Teravih namazını bu Ramazan Esenler’de yaşattı. Esenler’de bulunan 18 camide kılınan Enderun Usülü Teravih, cami cemaatinin huşu içinde namaz kılmasına imkân tanıdı. Her dört rekâtı Türk Musiki’nin farklı makamlarında kılınan ve bu makamların ilahilerle süslendiği Enderun Usülü Teravih ile Esenler’de köklü bir gelenek yaşatıldı.
Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi Baş Müezzini Mehmet Hadi Duran, “Enderun teravihi ve cumhur müezzinliği uygulaması, dinin ve kılınan namazın olmazsa olmaz bir şartı rüknü değildir. Fakat içinde musiki zevki olan, salâsı, okunan ilahileri, toplu okunan ve cemaatin de katıldığı salavatları, çekilen aminleri, kasideleri, mihrabiyesi ile uhrevi bir ziyafettir. Bizler geçmişimizle, ecdadımızın uyguladığı bizlere tevarüs eden böyle geleneklerle kültür ve medeniyetimizi ayakta tutacağız. Bu bize has bir uygulamadır. Hiç bir İslâm coğrafyasında eşi benzeri yoktur. Bu ayrıcalığı iyi değerlendirip bundan dersler, kazanımlar çıkarmalıyız. Bu anlamda Esenler ilçemizde 18 farklı camide bu neşeyi yaşatma gayretinde olan belediyemizi ve müftülüğümüzü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Cami cemaatinden Cihan Dinçer, “Enderun Usülü Teravih namazını hep kılmak istiyordum. İlçemizde de olduğunu duyunca arkadaşlarımla birlikte gittik. Mimar Sinan Cami’de kıldık namazımızı. Gerçekten çok huzur buldum. Bu geleneğin yaşatılmasını çok kıymetli buluyorum” şeklinde konuştu.