Esenler Belediyesi tarafından 2011 yılında hayata geçirilen ve ilçedeki 4 ayrı noktada kurulan ‘Çorba Çeşmeleri’, soğuk geçen kış günlerinde erken saatlerde iş ve okul için yollara düşenlerin içini ısıtmaya devam ediyor. Her gün 2 bin 500 kişinin sıcak çorba içtiği çeşmelerden bugüne kadar 6 milyon 50 bardak çorba dağıtımı yapıldı.
Esenler Belediyesi’nin Türkiye’de bir ilk olarak 2011 yılında Esenler Metro İstasyonu’nda hayata geçirdiği ‘Çorba Çeşmeleri’, vatandaşların içini ısıtmaya devam ediyor. Menderes Metro İstasyonu, Kazım Karabekir Mahallesi otoban kenarı ve Birlik Mahallesi Uludağ Caddesi’ndeki otobüs duraklarında vatandaşlara ikram edilen çorbalar, hayli soğuk geçen kış günlerinde içleri ısıtıyor. Çeşmelerden bugüne dek 6 milyon 50 bardak çorba dağıtımı yapılırken her gün 2 bin 500 kişi ise bu hizmetten faydalanıyor.
Hafta içi her gün farklı bir çorbanın aktığı çeşmelerden, 4 farklı durakta sabah 06.00- 08.00 arasında işe ve okula giden vatandaşlara ikram yapılıyor. Sağlıklı ve hijyenik şartlarda üretilen çorbaların kendilerine ikram edilmesinden ötürü hayli memnun olan vatandaşlar, uygulamanın diğer ilçelerde de yaygınlaşması temennisinde bulunuyor.
Musluklarından akan çorbayla iç ısıtan çeşmeler, Ramazan ayında da ‘İftar Çeşmesi’ olarak iftar saatinde sokakta olanların oruçlarını açmasına imkân sunacak.