Konut kredisi hesaplamak amacıyla öncelikle çekmeyi arzu ettiğiniz kredi miktarını belirlemelisiniz. Ayrıca ne kadar sürede geri ödemeyi düşündüğünüz ve becerebileceğinizi de iyi analiz etmelisiniz. Vade miktarlarının belirlenmesinde titiz davranmalısınız. Aylık harcamalarınızı düşünüp ona göre bir plan yapmalı kredinize ne kadar bir bütçe ayırabileceğinizi iyi düşünmeniz gereklidir. Çekeceğiniz kredi ücreti ve vade belli olduktan sonrasında kredi hesaplaması yaparak bankaların kredi tekliflerini değerlendirmelisiniz.
Size Konut Kredisi Çıkabilir mi?
Kredi çekebilmeniz için bazı şartları yerine getirmeniz gerekmektedir. Konut kredisi çekebilmek adına öncelikle belge halinde sunabileceğiniz gelir beyanınız ve ayrıca minimum son 3 aya ait sigortanız mutlaka olmalıdır. Bunun yanı sıra kredi notunuz da bankanın kredi vermek için belirlediği aralığın arasında olmalıdır. Kredi notunuz ev kredisi alabilme ihtimalinizi etkilediği kadar bankanın size sunmuş olacağı faiz oranını da etkileyecektir.
Ne Kadar Konut Kredisi Çekilebilir?
Ev kredisi ne kadara alabileceğiniz 3 faktöre bağlıdır. Bunlar: Evin uzman incelemesi kıymeti, hanenin geliri ve mevcut kredi çeke bilirlik miktarı. Evin uzman incelemesi kıymeti bankanın vereceği kredi tutarını etkisinde bırakır bu sebeple evin uzman incelemesi değerinin en fazla yüzde 90’ına kadar kredi kullanabilirsiniz. Geri kalan için yüzde 10 kadar peşinatınız olmalıdır. Peşinatsız ev kredisi ise inşaat firmaları ve bankaların yapmış olduğu birtakım anlaşmalar ile olası olabiliyor.
İkinci yanıt ise yasal olarak, aylık taksit ödemeleri hane halkının toplam kazancının yarısınız geçmeyecek şekilde düzenlenir. Almak arzu ettiğiniz kredi haricinde ödemekte olduğunuz başka bir kredi varsa, o krediye ilişik aylık taksit ücreti da bu hesaba dâhil edilir.
Tüm bunların yanında en önemli ölçüt ise kredi notunuzdur. Konut kredisi talep ettiğiniz banka kredi geçmişinizi inceleyecektir. Ne kadar kredi kullanabileceğinizde bu bilgiler doğrultusunda karar verecektir. Ev kredisi hesaplama için tıklayınız.