“Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı 2018-2019 eğitim öğretim sezonu coşkuyla başladı”
Bağcılar’da 7 yılda 15 bin engelliye sosyal, kültürel, sanatsal ve mesleki eğitim sunan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nın yeni eğitim dönemi başladı. Yoğun ilgi gören açılış töreninde engelliler, gösteri ve konserlerle hünerlerini sergiledi.
Bağcılar Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak 2011 yılında hayata geçirilen Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nın 2018-2019 açılış töreni yapıldı. “Engelsiz Eğitime Merhaba Şöleni” isimli programın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Burasının başarısını Türkiye çapında bilmeyen kalmadı. Buradaki uygulamanın nasıl başarılı olduğuna dair çok büyük belediyelerin ciddi araştırmalar yaptığını biliyorum.Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“Biz neşemizi buradan alıyoruz”
Dünya ikincisi olan Ampute Milli Takımı’nı tebrik ederek sözlerine başlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise “Engelli kardeşlerimize bugüne kadar ne imkan tanınmışsa hepsini ürüne dönüştürdüler. Biri bin yaptılar. Cumhurbaşkanımız önderliğinde yükselen Türkiye’de engelli kardeşlerimizin en güzel şekilde yerlerini aldıklarını görüyoruz. Bereketin buradan geçtiğineinanıyorum. Bağcılar’ın dua kaynağı burası. Biz neşemizi de buradan alıyoruz. Yeni dönemde kursiyerlerimize başarılar diliyorum” diye konuştu.
AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları söyledi: “Bağcılar Engelliler Sarayı’nın namı şöhreti Bağcılarla sınırlı değil. Bu sarayda bizleri ziyadesiyle mutlu kılan yüzlerce program yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılı tüm engelli kardeşlerimize hayırlı olsun”
“37 branşta 1600 kursiyer eğitim görüyor”
Konuşmaların ardından “Engelleri Aşalım” müzik grubu çaldığı parçalarla kimi zaman coşturdu kimi zaman duygulandırdı. Engelliler ve yakınları da söylenen türkü ve şarkılara eşlik etti. Daha sonra sahneye çıkan “Sıra Gecesi” ve “Gökkuşağının Sesi” grupları yaptıkları gösterilerle keyifli dakikalar yaşandı.
Avrupa’da az sayıda benzeri bulunan Engelliler Sarayı, açıldığı günden bu yana ilçede yaşayan engellilerin evlerinden dışarı çıkarak sosyal yaşama katılmalarına imkân sundu. Yıllarca dört duvar arasında yaşamak zorunda kalan ve çevrelerinde iyi karşılanmayan engelliler, Engeliler Sarayı’nın hizmete sunulmasıyla birlikte yeteneklerini ortaya koyarak kendilerini ispat etme imkânı buldu. 7 yılda 15 bin kişi buradan hizmet aldı.
Dalında uzman 29 eğitimci ve 75 personelin görev yaptığı Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda 1600 engelli eğitim görüyor. Kursiyerlere ahşap, çiçek yapma, kuaförlük, mantar yetiştirme, müzik, tekstil, resim ve pasta yapımının da aralarında bulunduğu 37 farklı branşta eğitim veriliyor.