Kediniz ile zaman geçirirken ağzının her zamankinden farklı koktuğunu hissedebilirsiniz. Kedilerde ağız kokusu pek çok farklı nedenlerden dolayı oluşabilir. Bu durum bazen beslenme kaynaklı bazen de bir hastalık neticesinde oluşabilir.
Kedilerde ağız kokusu normal mi? Kedinizin ağız kokusu gittikçe kötüleşiyorsa ve bu durum sürekli devam ediyorsa, kedinizi en kısa zamanda bir veteriner hekime götürmeniz faydalı olacaktır. Böylelikle uzman bir kişi tarafından kedinizin ağız kokusunun neden kaynaklı olabileceğini öğrenebilirsiniz.
Kedide ağız kokusu nedenleri pek çok faktöre bağlı olarak değişebilir. Kedinizde meydana gelen ağız kokusunun nedenleri şunlar olabilir: ağız bakımının ihmal edilmesi, diş ve diş eti hastalıkları, cilt hastalıkları, solunum hastalıkları, ağız içi travmaları ya da tüketilen besinlerden kaynaklı olabilir.
Kedilerde meydana gelen ağız kokusu daha çok diş sağlığı ile ilgili oluyor. Diş çürükleri, tartar, enfeksiyon ya da ağız yaraları gibi nedenlerden dolayı kedilerin ağzı kokabilir. Bundan dolayı, kedinizin ağzı kokuyorsa önce bir veteriner hekime danışmalısınız. Veteriner hekim, kedinizde oluşan ağız kokusunun nedenini belirleyecek ve buna göre bir tedavi uygulayacaktır. Kedilerde ağız kokusu evde nasıl giderilir? Sorusuna ise şu şekilde cevap verebiliriz: kedinizin ağız bakımına ve sağlığına gerekli özeni göstermelisiniz. Tartar birikimini önlemek adına kedinizin dişlerini düzenli bir şekilde fırçalamak, ağız kokusunu önlemeniz yardımcı olabilir.
Kedilerde ağız kokusu neden olur? Yukarıda da belirttiğimiz gibi kedilerde meydana gelen ağız kokusu çoğu zaman ağız ve diş sağlığı kaynaklı oluyor. Ağız yarası, enfeksiyon, dişlerde tartar birikimi, diş çürükleri ve diş eti hastalıklarına bağlı olarak ağız kokusu gelişebilir. Bunlara ek olarak, bazı sağlık sorunları ve farklı hastalıklarda kedilerde ağız kokusuna neden olabilir.
Kedilerde oluşan ağız kokusu nedenleri arasında: karaciğer hastalığı ya da diyabet gibi sistemik hastalıklar ve böbrek hastalığı ağız kokusu faktörleri arasında sayılabilir. Bunlara ek olarak, kedinin ağzında meydana gelen tümörler ya da kedinin yuttuğu yabancı cisimlerde ağız kokusuna sebebiyet verebilir. Kedinizin ağız kokusu ne yaparsanız yapın geçmiyorsa ve gittikçe kötü bir hal almaya başladıysa, hemen bir veteriner hekime danışmanız sağlıklı olacaktır.
Doğal yöntemlerle kedi ağız kokusu nasıl geçer? Genellikle diş ve ağız sağlığına bağlı olarak görülen kedilerin ağız kokusunu evde doğal yöntemlerle de geçirebilirsiniz. Yazımızın devamını okuyarak kedi ağız kokusu evde nasıl giderilir? Sorusuna yanıt bulabilirsiniz.
Yukarıda belirttiğimiz yöntemler kedinizde meydana gelen ağız kokusunu gidermeye yardımcı olabilir. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi kedinizi bir veteriner hekime götürmeyi ihmal etmemelisiniz.