Ne yazık ki doğal afetlerden de kaçabilmek pek mümkün değildir. Yapabilecek tek şey iyi korunmanın yolları ve önceden alınacak sıkı tedbirler. Ülkemizde son günlerde en çok yaşanan doğal afetlerden biri de deprem… Özellikle son günlerde aralıksız olarak yaşanan Ege depreminin medyaya yansıması da ciddi bir şekilde olmuştur.
Kandilli Rasathanesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Bölgesel Deprem İzleme ve Değerlendirme Merkezi, 12 Haziran Pazartesi günü Ege Denizi’nin Karaburun açıklarında meydana gelen 6,3 şiddetinde olduğu belirtilen depremin, etkisinin İstanbul, İzmir, Manisa, Aydın ve Balıkesir olmak üzere birçok ilde hissedildiğini açıkladı. Ege, bu depremin korkusunu daha üzerinden atamamıştı ki,12 Temmuz Çarşamba gecesi yeniden 6,3 şiddetinde bir deprem daha meydana gelmişti. Yaşanılan bu deprem sonrası birçok vatandaş büyük bir korkuya kapılmış ve günlerce evlerine girememişti.
Peş peşe yaşanan bu iki büyük deprem sonrası ortaya çıkan bilanço, deprem kuşağında olduğunu Türkiye’ye bir kez daha hatırlatmış oldu. Kandilli Rasathanesi, ülkemizin yüzde 80-85’inin ciddi deprem riski altında olduğunu, bundan dolayı depreme önceden hazırlıklı olmamız konusunda uyarıda bulunurken depremden en iyi korunma yolunun, önceden sıkı sıkıya alınacak tedbirler olduğunun altını çizdi.
Deprem haberlerinin medyadaki nabzını tutan Medya Takip Merkezi’nin (MTM) raporlarına göre deprem konusu 1 Haziran ile 9 Ağustos tarihleri arasında toplamda 54.444 habere konu olduğunu açıkladı.
Deprem Haberlerinin Medya Yansıması
Basında Yer Alan Deprem Haberleri,
Yazılı Basında 6.380 Haber
Görsel Basında 3.938 Haber
İnternet Medyası 44.126 Haber
Toplamda 54.444 Haber
Medya Takip Merkezi (MTM)