Yıldız Teknik Üniversitesi 2016-17 Akademik Yılı Açılış Töreni, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Faruk Özlü’nün katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni, Davutpaşa Kampüsü’nde bulunan 2010 Avrupa Kültür Başkenti Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Yardımcısı Osman Ateş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ve Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in yanı sıra öğretim görevlileri ile öğrenciler katıldı.
ÜNİVERSİTELER SORUMLULUĞU ARTTIRMALI
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, 1911 yılında 4 öğrenci ile eğitime başlayan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde bugün 36 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Türkiye’nin en eski dört üniversitesinden biri olduğu hatırlatan Rektör Şahin, “Bütün şer odaklarının Türkiye’nin üzerine çullandığı ve Türkiye’ye diz çöktürmek için yarış halinde oldukları bir ortamdayız. Dolaysıyla üniversiteler eskiye göre daha fazla elini taşın altına sokmak durumunda. 2023 hedeflerimiz kapsamında 23 büyük proje üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.
BİR ÜLKENİN GÜCÜ, ÜNİVERSİTELERİN GÜCÜ KADARDIR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü de, konuşmasında gençlere seslenerek, Yıldız Teknik Üniversitesi’nde okumanın ayrıcalık olduğunu ifade etti. Günümüz dünyasında bilginin en büyük güç olduğuna dikkat çeken Bakan Özlü, “Bir ülkenin gücü, üniversitelerin gücü kadardır. Üniversitelerimizin yükseleceği seviye, ülkemizin ulaşacağı sınırları belirleyecektir. Türkiye’nin iki temel ihtiyacı var. Birincisi daha fazla bilim ve teknoloji üretmek. İkincisi ise üretilen teknolojiyi ticarileştirmek. Üniversitelerimiz bu sürecin en önemli aktörleri olmalıdır” dedi.
Konuşmalardan sonra sahne alan ve öğretim üyelerinden oluşan Efendiler Müzik Topluluğu, davetlilere müzik ziyafeti sundu. Tören, Prof. Dr. Yavuz Aksoy’un verdiği “açılış dersi” ile son buldu.